Thursday, March 10, 2016

Deco : Putih Kuning Quatrefoil






Amboiiii lama dah dok teringin.. baru sekarang mendapat.. last weekend ajak En. Suami ke Spotlight Ampang Point... hajat dihati nak cari kain untuk buat curtain baru untuk bilik tidur utama.. Almaklumlah daku gigih mengecat sampai sakit -sakit pinggang segala.. Warna tema bilik tidur 'Dark Blue'... mmg terbayang-bayang nak pasang curtain kuning bercorak Quatrefoil idaman hati ni...

Tapi hati tak nak terburu-buru.. gi Spotlight beli saja 1/4 meter dulu balik test tgk sesuai tak dengan cat biru tu... alih-alih En. Suami tak setuju.. katanya biru kuning macam bendera negeri Perlis (tahu la kampung halaman tetap dihati..tapi takyah over smp bilik pon biru kuning...katernye)... Makanya aku redha.. sb dark blue tu pon x brapa dark seperti yg aku nak... mcm warna biru balai polis pon hado.. aku nak dark blue yg kehitaman sket...

Kain 1/4 meter ni tanak bazir, aku minta tolong akak kat opis tolong jahit tepi..aku nak buat runner utk meja opis... Kain ni semeter RM79..tapi Spotlight tgh ade sale, jadi semeter RM49.90.. suku meter RM12...

 

 Amboi berseri-seri rasa dengan warna kuning ni kan.. cerah mata nak buat kerja.. heheh



Kebetulan jugak 2-3 minggu sebelum tu aku ke Kaison, jumpa table runner Zig-zag kuning ni.. RM17 sajo.. sesuai sangat utk tukar runner lama yang dh 5 thn tak berganti... hehehe berseri-seri aku rasa.. ceria baq hang..


Ha.. korang nampak tak peti harta karun tu... tu la benda yg selalu menarik perhatian kalau org datang bilik opis ku.. mesti diorang tanya.. kotak ape tu?..  hahah kotak tu aku isi stationary.. kotak ni En Suami bagi hadiah birthday 3 tahun lepas.. beli kat Romantika, Wangsa Walk Mall.. RM69 kot kalau tak silap.. jom kita ngendap sket ade apa dlm tu..


Nampak tak..tak perlu susun.. campak2 je... Dlm kotak tu aku letak divider.. supaya yg pensel2 tu tak sepah masuk bahagian lain.. selalunya yg nak sepah pensel2 tu la... hahah... (korang jangan tanya kenapa aku banyak benor stapler.. smp 4 ko.. hahahha sah sah yg org punya aku pinjam pastu buat harta....

Ok tu je....

4 comments:

  1. table runner zig zag tu memang cantek..

    ReplyDelete
  2. kak, kain2 omputih ni, kt spotlight n ikea je ke nak jumpa?
    teringin jgk nak beli, mai tang harganya, telan ayaq lioq ceq.. (T_T)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat Kaison ada sat hari tu.. sempat la akak beli curtain warna grey yg akak buat alas meja masa buffet raya tahun lepas.. pastu dh tadek.. skrg kalau nak beli kena pi Spotlight la..

      Delete

Deco: Dining Area

Ok cerita dining area pula... Ni la dining area a.k.a meja makan kami... kuang kuang kuang.. Kerusi Eames tu aku beli kat Lazada, per...