Deco: Bilik Tidur 'Dark Blue' ke 'Balai Polis Blue'




Sumber : Google


Aku kalau tak kuat berangan bukan aku namanya.. angan-angan terbaru adalah nak make over bilik tidur ku.. skrg ni mmg tadek decor apa-apa pon dalam bilik.. simple je.. dinding putih, perabot kaler coklat.. lampu tido pon tadek.. pakai lampu kalimantang saja.. hehehe..

2 minggu lepas, dapat la mood sikit nak mengecat, jadi aku pon gigih la ke kedai cat mencari cat berwarna biru gelap mcm dlm gambor kat atas ni .. siap aku pakai baju dark blue mcm ni utk buat rujukan kat colour card nanti... (poyo!)

Sekali sampai kat kedai, aku pon mula la pilih-memilih... Biasanya aku suka cat Jotun, kali ni nak try
cat Dulux.. untuk seliter beza harga dlm RM2 gitu la kot dengan Jotun..


Ni kaler yang aku pilih, SubZero Blue.. aku pilih lighter sikit drpd kaler yang aku nak asalnya.. (tetiba menjadi cuak takut terlalu gelap sangat pulak..). Aku beli 1 liter dulu, cukup utk satu dinding kot.. RM25++.. kachinggg!

Balik rumah aku start mengecat.. En Suami takde sb dia balik kg.. jadi konon2 gigih nak mengecat sendiri... sampai la sakit pinggang segala.. Namun.... lepas dh buat 2 layer.. baru perasan.. BUKAN BIRU NI YANG AKU NAKKKK!!! ARGGGGG!! Tension nya aku!!!

Korang tahu biru apa??? Biru balai poliss... tahu biru balai polisss?? Tengok ni...

Ni balai polis....



Ni pulak biru dinding aku... sama kan.. sedih sangatttttt!


Punah harapan nak deco-deco biru-kuning... 

Sumber : Google

Kaler dah lari.. mood pon dah kelaut.. kena tunggu mood datang balik baru boleh sambung deco.. setakat sekarang masih dalam kesedihan...

Huhu

Comments

  1. klu dlm gmbr first tu, org panggil navy blue la kan...
    aloolo.. boleh kot akak makeover lg, akak kan terer, chayok!

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu... sb tak terer la kronik sikit kekecewaannya tu nabila... apa2 pon thanks sb bg semangat..

      Delete
  2. cun sangat darkblue kat gambar google tu...tapi ada jer minah saleh cat blue balai polis tu..cun jer tengok pic diorang, royal blue katanye ;)...good luck.

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu.. harap2 boleh diselamatkan lagi aiezza.. thanks

      Delete
  3. cantik jugak biru tu sis..tapi kalo x nak sakit mata juak, kene layerkan dengan warna yg lg gelap la kot..supaya x nampak biru balai polisnyer... hihi

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts