DIY : Project Hantaran


Salam....

Lama sudah menyepi ni... Ada dua reasons sebenarnya.. hehe 1) tak sempat nak update 2) memang tadek benda nak update pon..huhuhu

Terbaru, aku ade la tolong member opis ni buat hantaran kahwin... heheh lama dah tak buat hantaran, tangan pon dah naik keras.. struggle juga nak siapkan dulang pertama...

Tapi struggle pon aku manage utk siapkan masa lunch hour hari jumaat lepas... ye mengelat daku tahu!!!

Konsep kali ni adalah 'gaya bebas'..makna nya ikut designer lah... tuan punya badan tak kesah.. heheh cuma kaler je nak kaler pepel...

Okeh puas survey kat internet...ooowhhh sekarang ni org suka konsep bantal2 tu ye.. polysterene pon dah ade bentuk bantal...ok senang keja aku...

Bajet?? ok she said its unlimited... wow!! tapi sebagai designer yg berhemah n sayangkan kawannya ni..bajet aku bagi the most pon RM300... pheewwww jugakk..

Falsampah designer "biar murah tapi nampak mcm Rizalman" ...mampoosssss hahaha


Ok maka inilah bahan-bahannya..

1) Bunga magnolia (yg besar tu) satu tangkai RM15.90 - kenapa 2 kaler..sebab kedai tak cukup stock jadi kita kreatif sikit gabung la 2 kaler..hehehe

2) Bunga orkid putih RM11.90 setangkai - macam real bunga ni..

3) Bunga orkid pepel tua RM6.90 - cantik yang amat walaupon murah..

4) Polystyrene medium size RM3.90

5) Kain satin RM9.90 semeter

6) Gam, lilit bunga, dawai..ala macam biasalah..hehehe... 

Oleh kerana begitu gigih menggodek hantaran ni semua..maka gambar sedang bertungkus lumus tu takder la... hahahaha


Dulang # 1: Tuala


Dulang # 2 : Bekas gelang



Dulang # 3 : Mandian Body Shop


 Dulang # 4 : Mas kahwin ( Senaskah Al-Quran & Wang Tunai - dlm frame)
Designer sedang 'bercuti' jadi takleh pegang Al-Quran..jadi kena carik assistant tolong ikat reben..


 Dulang # 5 : Handbag


 Dulang # 6 : Kasut


Haaaaa cer korang teka ni apa??

Dulang # 7: Sejadah Putih

Aku seriously tadek idea camno nak bentukkan sejadah ni...pusing sana pintal sini..jadi la bentuk ni..bentuk apa pon tatau..mcm pasu pon ye.. ala belasah je..


Ok tudia dah siap..dulang kosong tu untuk letak kek.. aku soh member tempah kek yg sedondon dengan konsep hantaran...baru masuk.. hehehhe











Comments

  1. comel..suka purple white ni sebab gabungan yang best

    ReplyDelete
  2. cantik lah tu kak..

    saya dok tunggu2 apa update gobok makeover akak tu, tak sabaq nak tengok, huuu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam nabila, gobok akak tu tak jadi nak make over..sebab dah tiba masa nak masuk rumah baru bulan depan...yahooo..gobok tu bawak...jadi nak let go saja..

      Delete
  3. ooohh sukaaaaaaa bunga orkid tu.. cantik sangat di buat dekorasi hantaran.. :)

    ReplyDelete
  4. cantik ... orkid mmg menarik laa ~

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts