Monday, December 16, 2013

Deco : Reading Area Makeover


Tak sabar tunggu weekend ni... ade projek baru.. nak make-over sikit reading area ku yg chomel itu..

Sekarang ni, inilah rupa ruang bacaan kat umah aku..kecik molek je... ade satu rak buku dan satu sofa je..


Memandangkan rak buku sudah penuh... jadi kami perlukan bookcase yang lebih besar sedikit .. yang paling ekonomikal, saya tengok di IKEA.. bookcase ini hanya RM249. Saiz pon ok, tak besar sangat..just nice gitu..

 Konsep kali ni, saya akan main bermain dengan warna kuning dan hitam, saya rasa boleh match jugak dengan warna dark purple yg dominan kat ruang tamu aku tu... kasik nampak 'pop' sikit dengan warna kuning...ceria gitu...

Sofa tu akan ku ganti dengan bean bag warna kuning ni.. aku beli kat kedai perabot ah chong je.. material nya casa leather..memandangkan kuning ni tak banyak orang beli..jadi kena order, besok dapat kot.. hopefully...



 Untuk beri lebih keselesaan pada kaki...heheh ini dia...letak karpet murah dari IKEA ni, RM99 saja.. sure akan jadi tempat lepak en suami la pasni...
 Kita taruk accessories macam ni bagi meletop lagi...ingat konsep.... black n yellow..black n yellow.. kotak2 tu RM42.00 dan cushion tu RM19.00 IKEA la jugak...


Kalau ade duit lebih, boleh taruk lampu ini RM249 IKEA mari jugak... meletop habaq hang..



Ok licin duit bonus setengah bulan aku...akakakak

3 comments:

  1. fuyoo hitam kuning tu..
    sya pun suka kuning,
    suasana jd ceria n cerah.

    xsabaq nk tgok hasil ksluruhan..
    gempaq noh, semua ikea mari, ehhe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam nabila, saya pon tak sabaq ni tunggu gaji esok n weekend.. ala ikea pon amik yang murah-murah saja.. saya pi survey jugak kedai ah chong..pergh mahal jugak bookcase dia..kayu getah ja pon.. hehehehe

      Delete
  2. wahh idea yg menarik ni...kombinasi kuning hitam yg mmg best!! :)

    ReplyDelete

Deco: Dining Area

Ok cerita dining area pula... Ni la dining area a.k.a meja makan kami... kuang kuang kuang.. Kerusi Eames tu aku beli kat Lazada, per...