Thursday, November 28, 2013

Deco: Our Humble Reading Area

As Salam...

Tahu tak weekend depan ada apa??? Sure korang pernah dengar punya "Big Bad Wolf" book sale... Minggu depan bermulalah BBW kat MIECC The Mines.. giler kentang murah buku-buku kat sini... Aku mula terjebak dengan BBW since 2011... dah pergi sekali mesti nak lagi...


Banyak giler buku kan sampai 3 juta.. harga dari semurah-murah RM3. Kalau anda kaki novel sure meroyan..RM8-10 saja satu novel.... buku-buku masak dan deko pon ade.. hardcover RM15-25 mcm tu... buku-buku untuk kanak-kanak lagi... memang meroyan lah...

Ni hasil tangkapan aku last year.. semua ni RM80 je kot... memang berbaloi-baloi...


Actually aku ni bukan la jenis suka membaca... tapi since ada anak yang makin membesar ni.. jadi in order nak pupuk sifat suka membaca kat dia..maka aku pun kena membaca sekali... that why my collection tidak la banyak.. baru nak mula... banyak buka anak daripada buku mama dia...

Just nak share.. ni la aku nye area membaca yang baru nak mula tu...


Sikit je baru... First 2 row.. buku-buku aku.. ade la sikit-sikit..


 Ada buku masak, buku dekor, buku motivasi, buku agama, novel ade la dua ketul... dictionary French..


Row 3 dan 4 khas untuk buku-buku anak ku... baru 8 tahun tapi suka baca novel.. tiap-tiap minggu mintak nak satu buku.. tapi time kopak, ku buat-buat lupa jua... hehehe.. Alhamdulillah dia tak suka minta beli mainan.. tapi pantang lalu depan kedai buku...
 

Row paling bawah tu isi buku-buku zaman study dulu... yes saya budak Computer Science.. tapi sekarang dah berkarat.. tatau la pasni nak sambung studi sure suffer...fuhssss berasap otak..

Oleh kerana BBW seudah kembali rasanya kena tambah la satu rak lagi....kikiki.... alasan sangat kan...

Ok bai!

6 comments:

  1. salam perkenalan..seronoknya ada rak buku khas.. buku2 saya sekarangni berterabur .xder ruang khas... ..

    ni blog saya http://paksaikdok.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. Seems tht we have d same buku rujukan. UKM TR?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup!! batch mane? me 1999

      Delete
    2. masuk UKM 99, samala. guess ini Yushaida Yusuf, orang perlis eh. hehe

      Delete
    3. uiiiiii...nama penohhhhh tu afzan.... hehehe

      Delete
    4. aku panggil ko yus, ko panggil aku nory.
      mm rajin ko organize2 ni ;)

      Delete

Deco: Dining Area

Ok cerita dining area pula... Ni la dining area a.k.a meja makan kami... kuang kuang kuang.. Kerusi Eames tu aku beli kat Lazada, per...