Monday, August 19, 2013

DIY : Lets Save The Ugly One


Aku suke sangat tengok program TV berkaitan dekorasi ni... contohnya "Clean House" kat Diva Universal. Gile teruk sepah umah diorang ni sebelum makeover.. OMG, that was bad.. macam tak logik pon hado... 

Sebenarnya rumah aku ni pon penuh dengan barangan yang tak berguna...salah satunya ni ha.. almari dapur buruk ni ha... dari kaler coklat (original color) aku catkan putih... sampai skrg putih pon dh tak brapa putih dah... nak di buang sayang... tgk kat atas tu..almari kasut buruk...En. Suami tak kasi buang..pon simpan jugak...huhuh

So before we trap ourselves into clutter..here is our initiative... "lets save the ugly one..."



Aku pikir-pikir apo kaler plak nak nak cat almari buruk ni..... ting!!! BIRU LAH! So i decided to paint it blue.. beli cat (cap apo dh lupo...RM17 per liter...) Dengan begitu gigih aku mengecat...cat dalam umah okeh... time En. Suami pi outstation 1 malam... hahaha .. kalau nak mintak tolong dia nanti bising..baik aku buat sendiri...timing pon dah chantekk..dia tadek kat umah...hehehehe 

BLINKKKKK!!!!!!! bersinar tak korang.....??????


Aku plan mulanya nak letak all electrical appliances kat atas almari ni... tapi sini tadek plug point jadi x brapa practical... jadi aku letak la pinggan mangkuk x berumah je kat atas ni... Deco2 sikit bahagian belakang cabinet coklat ni... ala2 mcm dinding tempek gambor2... tadaaa bulih laaa..cantik la sikit...



Tetiba mcm terpikir, kalau aku cat je belakang alamari coklat tu cam best kan?? ummmmm pikior dulu..

Deco : The Dream Bench


Psst... guess what?? Ade orang dapat APC tahun ni... Alhamdulillah syukur.. It's been so hard n so malas these days... Hopefully this will boost back my energy n focus towards work..

Sebagai balasan atas 'kerja berat' di opis.. and as addition to my collection.... Here I present to u a black classy bench of my dream. Murah giler and berbaloiiiiiiiii.. Price cut from RM650 to RM450 .. mana nak dapat tu??? Mana lagi kedai ah cong la..IKEA tak dapek la kak ooiii....



Ok la at least dapat la ganti sofa 'terkopek' aku tu...


Deco: Dining Area

Ok cerita dining area pula... Ni la dining area a.k.a meja makan kami... kuang kuang kuang.. Kerusi Eames tu aku beli kat Lazada, per...