Deco : Is it a condo? No..it's a flat actually...

Salam...

Haha..catchy tak tajuk...?? Hehehe..Sebenarnya semalam langsir idaman dah siap dipasang.. so berikut adalah hasilnya... tadaaa...

Tgk tu..first step..tanggalkan dulu curtain lama n blind yg dah tiga tahun tak turun-turun dari tingkap tu...



Kemudian, naikkan sheer curtain...last minutes punya decision untuk tambah sheer untuk mengurangkan ketelusan dikala siang apabila roman blind akan diangkat.. Nice flowing sheer i must say.. am so like it..



Pastu...tadaa...roman blind dinaikkan... wuuuwww...aku teruja sangat time ni..



Kesudahannya, langsir idaman ku..siap dipasang...cumanya aku baru perasaan..curtain plain yg kat tepi tu idea asal ialah nak buat eye-let style, tapi En. Amran tak perasan gamaknya..so masa dikira kos..dibuatkan kos utk french pleat je...French pleat pon ..french pleat la..janji..makcik suka to the max dh ni...











Pada kesimpulannya, aku sangat berpuas hati... rumah nampak lebih cosy dan ruang nampak lebih luas sebab bukaan langsir yang dibesarkan hingga ke tepi..

Alhamdulillah....impian tercapai jua...so what's next in my wish list??

Comments

  1. wahh..cantiknya rumah !! jeles2 :)

    ReplyDelete
  2. thanks liza, ala kadar je...make over sikit..sikit..

    ReplyDelete
  3. wow cantekk!! nak tiruuuu gak xkira..hehehe
    raya ni jgn xjemput aku tau (even aku blom abis pantang lg masa tu ) dpt tgk rumah pon jd la...hahaha

    ReplyDelete
  4. hehehe kay..thanks so much dear..dtg jgn tak dtg...

    ReplyDelete
  5. Wah..lepas ni apalagi boleh la buat open house...

    ReplyDelete
  6. akan ku cilok idea kak yus untuk buat langsir baru
    luckily MIL memang jahit langsir
    save bajet i

    ReplyDelete
  7. memang cantik.. kita nak tiru nanti tau.. tapi xtahu bila.. hehehehe jgn marah ha

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts