Tuesday, May 24, 2011

Inspirasi Deko?

Yup inspirasi deco... aku ni bukan la seorang yang terer sangat kalau bab2 deko ni... tak pernah pon dok pi belajaq secara formal pasal home decor ni... cuma apa yg aku perasan aku ni hebat bab cilok mencilok idea2 orang... ala tengok2 berkenan pastu try bikin sendiri laa... dari segi bajet plak, ciput je.. tapi gaya mesti mau ada..hehehe


Kalau dari segi gaya pulak, asik berubah-ubah ikut peredaran masa dan trend terkini... kalau dulu rumah sewa pertama aku di Keramat, aku deco berkonsepkan moden minimalis... pendek kata simple n kemas je la..ala orang baru kawen... barang pon tak banyak lagi..that's why la minimalis...ekekeke ngelatkan? layan gambar kat bawah...

 

   




Rumah kedua plak di Mahsuri Setiawangsa, rumah ni mmg deco asal dh cantik... time ni menyewa rumah maksu aku... maksu dh siap pasangkan stripey wallpaper.. cantik.. so aku cuma blendkan je dengan perobot aku yg sedia ada.. takde konsep sangat sebenarnya... just adapt apa yg ada... nak gambar?? sat..sat masih dok selongkaq hard disk ni dok mencari...nnt jumpa ai tempek sini...

Rumah ketiga...jeng-jeng-jeng..harap-harap boleh jadi rumah sendiri nanti.. itu sebab beriya sikit.. location: Equine Park.. middle cost apartment.. yang ni aku akan buat entry berangkai utk tunjukkan proses make-over... deco adalah syok sendiri berinpirasikan 'art deco' dan 'hollywood glamour 1950' .. (entah iye ke tidak tu konsep tu...men belasah je.. sape yg pandai nnnt tegur erk kalau salah...)



Orait nnt kita sambung untuk entry make-over Equine Park ye...bubbbbbyyyeeee y'allll

1 comment:

Deco: Dining Area

Ok cerita dining area pula... Ni la dining area a.k.a meja makan kami... kuang kuang kuang.. Kerusi Eames tu aku beli kat Lazada, per...