Wednesday, April 4, 2018

DIY: Adik's Wedding Part 3 - Meja Pengantin


Assallamualaikum..



Untuk meja makan beradap, aku ubah sedikit...taknak buat meja makan beradap yang berbentuk panjang.. Aku nak guna meja bulat.. So aku kutip idea di IG dan Pinterest design yang macam mana aku nak buat..yang penting bajet tak burst, poket tak koyak...hehehe

Memandang meja bulat jadi centerpiece nya aku pilih utk guna high glass vase macam gambor kat atas tu. Tapi aku guna keseluruhannya bunga hydrengea putih, beige dan cream.. Kebetulan jumpa vase kaca besaq tu kat Kaison..murahhhhhh pulak tu...

Tara ni la hasilnya...

Semua barang barang keperluan untuk buat centerpiece ni aku beli kat Kaison ja..



Kos yang terlibat seperti berikut;


Macam cermin tu aku terimagine nak jadikan lapik..nasib baik ngam dengan luas bukaan pasu kaca tu.. murah lak tu.. Aku guna benda murah-murah sahaja plus guna barang sedia ada kat rumah..


Ok next utk centerpiece meja tetamu.. Idua simple mcm contoh kat bawah ni je...


Syukur Alhamdulillah aku jumpa vase murah di Kaison dan lilin combo yang murah kat IKEA. Vase aku guna short glass vase mcm kat atas RM6.90 dan lilin pula 4 ketul RM9.90 kat IKEA.



Kebetulan, tanya dengan tauke sewa kerusi meja, ade pula topper alas meja warna hitam..syukur Alhamduillah... tapi sayangnya underlayer labuh warna putih hanya tinggal 2 set sahaja sebab kebetulan ade banyak yang sewa..jadi terpaksa under layer yang tak berapa nak panjang... murah sewa meja..meja sebijik RM10, kerusi sebijik RM1 dan alas meja RM8..

So akhirnya beginilah hasilnya..







Sekian...

Monday, April 2, 2018

DIY : Adik's Wedding Part 2- Preparation Majlis Sambut Menantu




Assallamualaikum..

Untuk part ni aku nak ceritakan serba sedikit la persiapan untuk Majlis Sambut Menantu. Kami buat kenduri kecil-kecilan sahaja memandangkan bajet pon limited... hehehe.. Walaupon bajet tapi Adik aku ni macam-macam diordernya... Dia ingat Along dia ni Lazada gamaknya.. huhuhu

Takpo la, ku turutkan jua.. timing agak bagus..aku pon baru terima 'rezeki' dari Allah... Alhamdulillah..

Konsep majlis ni kami pilih tema 'garden wedding'.. so of course lah open air, no khemah-khemah..dan dihiasi lampu lampu sahaja...


Ha ni konon-konon nya 360 view abah punya compound.. luas.. so kami plan akan fully utilize semua ruang..since takde khemah, jadi mmg maximise habis semua ceruk.

Sebagai seorang designer (kekononnya) aku bertanggung-jawab la utk lukis the whole concept...
Nasib baik la En Suami beri izin untuk aku balik awal untuk uruskan hal majliz adik aku ni.. aku balik seminggu awal dari majlis.. aku berusaha galas tanggung jawab ni sebaik mungkin. Nasib baik dapat balik awal, abah nak pacak tiang lampu pon tunggu aku.. huhu takut lari design katanya.. adoi la... hehehe

Jumlah meja keseluruhan yang dapat diletakkan adalah sebanyak;

Meja bulat (8 seater) : 15 biji
Meja makan (6 seater) : 15 biji
Meja makan (4 seater) : 9 biji
Jumlah tetamu pada satu masa : 246 orang.

Kami kenduri kecik sahaja, mengikut kata mak jumlah tetamu yang dijemput sekitar 500-600 sahaja.. Alhamdulillah cukup meja kerusi nya..




Tak sempat nak gi snap keliling, kak long busy amatss yawww.. Abah sound "long nnt tukaq kain meja merah tu boh kain meja lain, hok tu tak elok.." Baiklah bah...

Drawing ni pula untuk susun atur lampu. Untuk design macam ni kami menggunakan lebih kurang 50 biji bulp lampu warm light. Wayar lampu memang sudah ada, sorry aku lupa kira brapa panjang keseluruhan. Berikut adalah senarai dan kos lampu yang terlibat;

1. 50 Light bulp (warm white) : RM1/unit (Mr DIY)
2. 50 Shoulder : RM1.90 / unit (Juta Lighting, Perlis)
3. Wayar : Free (pinjam)
4. 4 LED string light (warm white): RM20/unit (Juta Lighting, Perlis)
5. 1 LED curtain string light (warm white): RM39.90 / unit (Juta Lighting, Perlis)

Aku mulanya pening juga memikirkan kos utk pasang lampu-lampu ni... ingatkan kena beli string light ni mcm kat IKEA yang dh satu set tu pon dah RM100++.. Bankrap aku.. rupanya abah bgtau takyah beli ampu mcm tu, jenuh la.. Kebetulan abah dan kawannya ade 2 set wayar hitam yang jika nak pasangkan just cucuk/attach shoulder lampu tu ke wayar... OOOO senang banq hang.. kebetulan wayar yang ada memang panjangggggggg...

Kira punya kira 50 bulp boleh cukup utk pasang keliling macam drawing aku tu.. jarak bulp ke bulp lebih kurang 1  meter. Bulp pula syukur Alhamdulillah jumpa yang murah amats... RM1 sebijik, tak meroyan ko borong? Syukur...

Lepas abah request kalau boleh nak letak LED string light a.k.a lampu lip lap nak nampakkan kelip-kelip macam bintang.. OK baik bah..anakmu turutkan jua.. Doa anak murah rezeki ya bah..

Pastu dh gi kedai lampu nampak pula curtain string light yg jurai-jurai tu, terus aku dapat idea nak buat mcm arch kat entrance.. cantikkk..hehehe

Sumber : Google - curtain string lights


 Nota: Nanti aku letak gambor close-up bulp dan shoulder tu utk rujukan korang


 En Suami dan abahku yang gagah perkasa bertugas menanam tiang dan tarik wayar. Lepas tarik wayar, pengantin sendiri yang panjat tangga pasang lampu. Punya banyak lampu dipasang aku takut overload pula..so abah decide suruh pasang testing selama lebih 3 jam.. Alhamdulillah OK.. cuma bila adik aku buka aircond dalam rumah lampu ni kelip2 sikit..mcm tak cukup kuasa letrik..hahah agak aku ler..


Kenduri Sabtu malam, khamis malam kami dah start pasang..takut tak menjadi boleh prepare plan B, tak gitu?? hehehe

Ok selesai satu bab...







Friday, March 30, 2018

DIY : Adik's Wedding - Hantaran



Assalamualaikum...

Alhamdulillah, baru balik dari percutian "panjang" sempena majlis perkahwinan adik bongsu aku. Syukur juga tarikh perkahwinan jatuh pada waktu cuti sekolah, jadi dapatlah ambil cuti panjang tanpa perlu risau anak kena ponteng sekolah.

Actually majlis kahwin ni kami plan dalam tempoh kurang 3 bulan. Hujung bulan January 2018 aku balik ke kampung, adik menyampaikan hasrat hati dan minta aku dan mak abah pergi merisik buah hati beliau. Alhamdulillah semua berjalan lancar dan kedua-dua pihak bersetuju majlis bertunang dan akad nikah disekalikan..

Aku macam biasa diberi tanggung jawab untuk incharge bab hantaran dan hiasan majlis.. Bajet kami ciput jadi kami tak guna khidmat wedding planner.. Aku je lah yang jadi plannernya..

Bercakap bab hantaran merata-ratalah aku cari sumber inspirasi.. melalui IG dan Google.. Bakal adik ipar pon request aku buatkan juga hantaran pihak perempuan.. Aduhh 2 set... waktu pon suntuk... tapi sis coba juga...hehehe

Aku berkenan giler dengan dua design daripada IG @rentherwedding ni.. suci saja aku tengok.. terpaling suka is yang gabungan babybreath dengan orked putih tu... tapi memandangkan babybreath tu mak oiiii punyalah banyak nak kena guna...setangkai RM4 gitu..maka aku adjust sikit.. taklah guna babybreth merimbun mcm tu..


Untuk pihak lelaki (adik aku) aku sediakan 5 dulang, dan 7 dulang balas dari pihak perempuan. Destinasi shopping untuk barangan hantaran ni mestilah Nilai 3 dan Kedai Fah Lean Balakong. Harga lebih kurang la, tak banyak berbeza.. 

Hantaran pihak lelaki

Untuk 5 dulang aku gunakan
1. 3 stalk orkid putih : RM19.90/unit (Thank Q Nilai 3)
2. 3 rumpun ros putih : RM11.00/unit (Thank Q Nilai 3)
3. 2 rumpun Hydregea Biru (3 stalk each) : RM23.90/unit (Thank Q Nilai 3)
4. Bekas cincin valvet biru : RM13.90/unit (Thank Q Nilai 3)
5. Bekas / Dulang silver kecil : RM2.90/unit (Thank Q Nilai 3)
6. Ribbon silver : RM3.90/unit (Thank Q Nilai 3)
7. Kotak biru tua (isi perfume) : RM8.90/unit (Giant)
8. Gabus Putih 4 segi : RM2.50/unit (Fah Lean)
9. Wrapping Paper Biru : RM4.00/unit (Fah Lean)
 



Hantaran pihak perempuan

Untuk 7 dulang aku gunakan;
1. 4 stalk orkid putih : RM13.90/unit (Kedai Bunga Rainbow, Arau Perlis)
2. 4 rumpun bunga Gerberra : RM9.90/unit (Thank Q Nilai 3)
3. 4 rumpun bunga Lavender : RM11.00/unit (Kedai Bunga Rainbow, Arau Perlis)
4. 8 unit ribbon putih : RM2.50 /unit (Kedai Bunga Rainbow, Arau Perlis)
5. Kotak kek putih : RM9.90/unit (Kedai Bunga Rainbow, Arau Perlis)
6. Gabus bulat : RM2.50/unit  (Thank Q Nilai 3)
7. Kain baldu hitam :RM6/meter (Thank Q Nilai 3)


Total cost (roughly) termasuk beli benda-benda lain macam gam tembak , etc.. dalam RM300++ utk 12 dulang hantaran ni... hahaha jimat kan..

Aku lagi suka bunga orkid putih yang aku beli utk hantaran pihak perempuan...harganya lebih murah tapi kelopaknya besar-besar baq hang... kualiti lebih elok berbanding yang aku beli di Nilai 3.

Boleh la kan..hasil tangan seorang amatur seperti ku.... 



Tuesday, January 2, 2018

Alhamdulillah, Syukur Ya Rabb





Assalamualaikum...

Masih ingat ke dengan post aku before this..yang meroyan pasal anak tak dapat 6A UPSR... huhuh..
Kami bertiga dirumah Alhamdulillah sudah pun bertenang dan menerima kenyataan semua ini adalah ketentuan Allah dan Dia beri hanya yang terbaik untuk kami sekeluarga...

Sepanjang sebulan cuti sekolah ni, tak sempat nak balik kampung lama-lama atau bercuti ke mana-mana. Hanya jalan-jalan sekitar KL saja. Balik kampung dapat 4 malam saja...

Selain daripada mama punya cuti pon nyawa-nyawa ikan, Adee kena hadiri beberapa siri temuduga dan ujian kemasukan ke sekolah berasrama penuh.

2 Disember 2017 

Bermula dengan ujian jawi dan hafazan di SMA Putrajaya, Presint 11 pada 2 Disember 2017. Ni memang last minit, bayangkan sehari sebelum tu kira-kira pukul 12 tengahari, kami sedang on the way nak ke Tanjung Malim, kawan Adee wasap minta check laman web JPN Putrajaya untuk sesi ujian dan hafazan. Nasib baik dapat sesi petang esok nya..maka boleh kami proceed untuk tidur di Tanjong Malim.


SMA Putra ni mengadaptasi Modul Tahfiz Model Ulul Albab (TMUA) iaitu tahfiz dan akademik.. Sekolah target semua pelajar akan berjaya menghafaz Al-Quran pada Tingkatan 1 hingga 3. Best kan? dan bakal menghasilkan teknokrat yang hafiz/hafizah. Berharap sangat agar Adee dapat masuk sekolah ni.



Mula-mula calon akan diuji tahap penguasaan Jawi. Adee kata senang kacang... huhu yo lah tu anak..
Pastu semua calon diberikan petikan surah al-Quran (dlm satu muka mcm tu lebih kurang) untuk dihafal dalam tempoh 30 minit!!!...Kena kuarantin dan pastu kena hafaz depan ustaz/ustazah.

Mengikut taklimat Pengetua, rekod terbaik sesi pagi adalah 8 ayat. Wow!! kagum betul.. Aku tanya Adee, dia hanya dapat hafaz 3 ayat sahaja... huhu takpo lah anak, dah cuba yang terbaik dah tu.

Memandangkan sekolah ini memberi prioriti kepada calon dari Putrajaya , maka kami dari kawasan sekitar luar Putrajaya hanya diperuntukan kuota 20% sahaja... jumlah nak ambil hanya 90 org, jadi kalau 20% hanya 18 org sahaja calon luar... wahhhhhhhh tipisssss sangat... jadi aku tak berharap sangat..

5 Disember 2017

Kali ni Adee dipanggil temuduga di MRSM Ulul Albab Gemencheh.. punya la awal kami gerak jam 5.00 pagi sebab sesi temudugu bermula jam 8.00 pagi... Bersemangat Adee sebab dia memang suka sangat nak masuk MRSM.

Tapi nya..jauh benar lahhhhhhhhhh Gemencheh tu... wow Abah Adee kata kalau dapat pon BERKEMUNGKINAN BESAR tak pergi...huhu jauhhh naw..

Actually dalam surat panggilan sudah diberitahu untuk calon hafza Surah Al-Mulk (ayat 1-12). Adee pon Alhamdulillah dah dapat hafaz semua ayat tu.. Siap siaga katanya. Suprisingly bila sampai di MRSM calon kemudian diberi surah baru untuk dihafaz, tapi kali ni dalam tempoh 25 min. Tapi kata Adee dengan pengalaman di SMA Putrajaya hari tu, dia dah tak terkejut sangat..dan Alhamdulillah dapat hafaz semua ayat yang diberi.. Alhamdulillah..ade harapan ni..insyaAllah..

Actually best sangat masa temuduga ni sebab mama dapat jumpa BFF / ex-roomates / sahabat sejati masa di matrik dulu.. Anaknya dapat 6A, Alhamdulillah dan mohon MRSM Ulul Albab Gemencheh juga.. Best sangat mmg beberapa jam Adee dan Amni (anak BFF) kat dalam berjuang, kami geng mak bapak dok sebuk mengimbau kenangan kat luar.. huhuhu..



Sampai tengahari jugak la baru selesai..hehehe..

13 Disember 2017

Next rezeki Adee lagi, dipanggil temuduga di Maahad Integrasi Tahfiz Selangor (MITS) Istana Bandar, Kuala Langat. Disebabkan cuti aku hanya tinggal 2 hari je lagi, jadi aku tak escort Adee ke temuduga ni. Abah je la bawak. Berbezanya ujian kali ni..lama sangat.... bermula jam 7.30 hingga petang dlm jam 3.00 lebih... peghhhh..berasap Abah tunggu terkulat-kulat sensorang...hehehe cobaaan. Ujian nya termasuk ujian akademik sekali.

Oleh kerana aku tak ikut, maka takde la gambornya... harapkan Abahnya ..memang bye-bye jelah dia nak bergambor.. jadi kita pinjam gambor org je la

sumber: http://adisarahberkisah.blogspot.my/2011/12/temuduga-di-istana-bandar.html

15 Disember 2017

Last but not least, Ujian Kemasukan Sekolah Berasrama Penuh. Pilihan pertama kami untuk SBP ialah SM Agama Persekutuan Kajang... reason sebab sekolah agama yang mantop dan yang penting dekat... heheh.. Ujian kejap je dalam sejam je gitu..



Berikut adalah senarai permohonan sekolah dan cara memohon...

1. SMKA Maahad Hamidiah (sekolah kluster kecemerlangan) - mohon melalui cikgu kelas, isi borang sekolah kawalan. Kalau anak-anak korang berminat nak mohon jangan lupa selalu follow-up dengan cikgu kelas minta dia register dalam sistem. Anak kawan aku kesian, tak dpt masuk sebab cikgu culas tak daftarkan permohonan dia.

2. Maahad Integrasi Tahfiz Selangor (MITS) Istana Bandar - mohon melalui borang yang dibekalkan oleh JAIS kepada Sekolah KAFA selepas terima keputusan PSRA. Hanya pelajar yang Mumtaz sahaja diberi borang, tapi korang boleh je paksa ustazah beri borang tersebut kalau betul-betul berminat. Segala urusan / surat menyurat semua melalui Sekolah KAFA. Jadi kena selalu follow-up dengan ustazah.

3. MRSM Ulul Albab Gemencheh - mohon secara online melalui https://mohon.mrsm.edu.my/form1/login.jsp. Boleh masukkan 4 pilihan. Hanya yang mohon MRSM Ulul Albab dan IGCSE yang ada temuduga. MRSM Teknikal ade ujian sahaja. MRSM Premier tiada apa2..heheh

4. SM Agama Persekutuan Kajang - mohon secara online melalui https://sst1.moe.gov.my/semakan_sbpt1/index.cfm. Boleh pilih SATU SBP sahaja tau... lepas dah mohon, calon akan dipanggil untuk UKSBP.

5. SMA Putrajaya - mohon secara online melalui http://jpwpp.moe.gov.my/v2/



Jadi lepas dan penat temuduga segala bagai, berikut adalah keputusan yang kami terima..

1. SMKA Maahad Hamidiah  -- BERJAYA

2. Maahad Integrasi Tahfiz Selangor (MITS) Istana Bandar -- BERJAYA

3. MRSM Ulul Albab Gemencheh - KEPUTUSAN AKAN DIUMUMKAN MINGGU KETIGA JANUARI)

4. SM Agama Persekutuan Kajang - TIDAK BERJAYA

5. SMA Putrajaya - TIDAK BERJAYA

Bila kami pikir punya pikir, Adee decided nak masuk SMKA Maahad Hamidiah, MITS terpaksa kami tolak atas faktor jarak dan 'feel' dari pihak tuan punya badan. Entah dia kata takde 'feel' nak ke MITS. Sayang juga sebab situ TAHFIZ..... tak apalah Allah Maha Mengetahui yang terbaik untuk kami.

Sok nanti kalau MRSM pon panggil, kami sambung pikir lagi... hehehe



 Semoga Adee membesarkan menjadi anak soleh dan cemerlang di dunia dan akhirat. Amin...

Friday, November 24, 2017

ANAK YANG AMBIL RESULT, MAMA & BABAH YANG GAGAL



Semalam hari yang dinanti-nantikan..23 Nov 2017.. result UPSR diumumkan... punya excited kami bertiga.. minggu sebelum itu, result PSRA diumumkan.. Alhamdulillah Adelea sangat membanggakan kami dengan result "MUMTAZ" yang diperolehinya.. tersenyum sampai ketelinga mama and babah.. Dia tanya "Mama bangga ke dengan kite?". Aku jawab "Kamu tak pernah tak membanggakan mama". Adee senyum lebar lagi...

Semalam, 23 Nov.. Adee bangun pagi awal..nak pergi sekolah naik van macam biasa. Semalaman tidur tak nyenyak nak menanti hari esok. Mama cakap "Apa saja result kamu mama dan babah redha, kamu pon kena redha sebab result tu Allah yang bagi".... Adee "Alhamdulillah..terima kasih mama"

Mama dan babah dah siap ambil cuti untuk ke sekolah ambil result jam 10 pagi tu.. Sambil minum pagi di mamak, mama dan babah sempat bincang.. Abah tanya "Mama berapa ekor ayam nak beli utk kenduri kesyukuran Adelea kat kampung weekend ni? Brapa kos nak masak nasi arab?"...Siap kami berkira-kira pasal ayam, pasal nasi arab, pasal kenduri..

Sampai disekolah, ramai parents dan murid pon dan berkumpul di dataran..menunggu guru-guru kelas datang membawa kepingan-kepingan slip keputusan.. Adee datang minta pinjam handphone..Aku beri..mungkin dia nak bergambar..

Sambil beratur utk ambil slip, Adee datang.."Mama kite dah tahu result kite, kite SMS pakai phone mama" ... Eh eh spoil mood betul...Tapi mama tak tanya..tgk pada air muka macam ada yang tak kena.. Kawan Adee yang beratur didepan sudah ambil resultnya..sambil toleh dia kata "Adelea aku sama dengan ko, 4A juga"..... Mama macam nak pengsan time tu... Sambil toleh kat Adee mama cakap..."Kenapa teruk sangat yang?" Muka dia dah merah..Muka mama pon macam toreh tak berdarah lagi... Sampai depan cikgu, langsung mama tak boleh senyum..walaupon mama dengar Cikgu Fazli sebut "Tahniah, saya dengar Adelea dapat MUMTAZ kan"...

Cikgu hulur slip, terus mama lipat.. langsung mama tak tengok apa yang tulis atas slip tu... menonong mama jalan menuju babah.. Adee follow slow je dari belakang...Babah tanya "Macam mana?" Mama hulur je slip..pandai la babah tengok sendiri... pastu mama terus menonong lagi, jalan menuju kereta..Adee follow belakang..Babah jalan slow belakang Adee... rasa jauh nak sampai ke kereta...

Masuk dalam kereta, terus berderaian air mata Mama... Adee duduk dibelakang..sepatah kata pon takde... Blank agaknya melihat respon mama dan babah... Babah cucuh rokok..sebatang habis...masuk 2 batang...tambah lagi.. 3 batang... Mama nanges tisu pon tah berapa helai...

"Macam mana ni bang? Apa nak buat ni? Sekolah mana anak nak masuk nanti?..Allah..."

Adee diam saja...sepatah pon tak terkata..

"Apa nak buat, sekolah sebelah saja la.." Babah jawab..rokok makin bertambah...

Pastu Adee mencelah "Mama, babah...kawan kite 4A boleh masuk SBP dengan MRSM la tahun lepas"

"Tu tahun lepas...tahun yang satu sekolah xde yang 6A.."

Adee diam lagi...

Adee..hanya DIAM...NANGIS PON TIDAK... WAJAH NYA SUGUL....terkejut agaknya dengan reaksi mama ngan babah..

Sebagai parent,
- KAMI GAGAL PELUK CIUM DIA SEBAIK SAJA TERIMA KEPUTUSAN
- KAMI GAGAL UCAP TAHNIAH WALAUPON HANYA 4A
- KAMI GAGAL TERIMA DENGAN REDHA KEPUTUSAN YANG ALLAH REZEKIKAN
- KAMI GAGAL UNTUK BENDUNG DAN TAHAN EMOSI SENDIRI DEMI ANAK

Hari ini, kami sudah tenang...Doakan kami berjaya pujuk dan pulihkan semangat satu-satunya puteri kesayangan kami.. Semoga pengalaman pahit semalam akan mengajar kami untuk menjadi ibubapa yang baik untuk anak sebaik Wan Adelea Khadeja.

Pasti ada hikmah disebalik ketentuan Allah. Rezeki kami hanya setakat itu..

Thursday, September 7, 2017

Deco: Dining Area



Ok cerita dining area pula... Ni la dining area a.k.a meja makan kami... kuang kuang kuang..


Kerusi Eames tu aku beli kat Lazada, pertama kali cuba beli kat Lazada... order hari ni esok tengahari dah sampai.. Harga kerusi ni tak mahal, RM99 je sebijik.. Kualiti sesuai la dengan harga.

Meja ni pula aku beli As Is kat IKEA, murah giler RM280, tapi bila campur kos penghantaran + dismantle (sebab lori IKEA hantar kena buka balik meja ni)+ assemble balik cecah la juga RM400. Sekarang IKEA caj penghantaran RM80 (Lembah Kelang), dismantle 10% harga, assemble 10% harga.. huhuh..gigil juga la nak bayar, tapi memandangkan meja ni xleh bawa balik sendiri sebab bulat, maka ku redho..

Dinding pada meja makan tu masih kosong, aku plan nak letak khat..tapi tak sure lagi masih pikir-pikir... macam takde idea lain pula asal dinding ja khat, asal khat je dinding.. patut cari idea lain la kot..  Tapi blom dapat idea.. kat bawah tu idea-idea gantungan khat utk aku pikir-pikirkan..

Korang ade idea yg lebih menarik tak? maybe wallshelves pon ok kan?

Deco: Reading Area



Reading Area la konon..padahal...almari buku je pon... takpe la bagi glamer sket ye dak? Dulu masa kat rumah lama rak Kallax ni aku letak meninggi, sekarang aku ubah citarasa sket sb ruang kosong kat sini, jadi aku baringkan dia...

Di atasnya aku letak canvas dari Kaison, yang "Home" tu RM12.90 dan yang daun tu RM49.90 je kat Kaison.. yang daun asalnya mcm gambar kat bawah ni, tapi aku gunting itu tali-tali..heheh.


Pada canvas "Home" dan daun aku cuba jadi kreatif sikit, aku beli sticker khat dan tampal atas nya sebab aku nak deco aku kali ni walaupun scandinavian, tapi islamic... heheh..


Sticker bismillah tu aku beli daripada FB Qarya Hidayah, saiz M harga RM60. Senang je nak pasang sticker tu.. Khat kufi Alhamdulillah tu aku print dan gunting sendiri..





DIY: Adik's Wedding Part 3 - Meja Pengantin

Assallamualaikum.. Untuk meja makan beradap, aku ubah sedikit...taknak buat meja makan beradap yang berbentuk panjang.....