Monday, March 21, 2016

Coming soon : Black & Yellow



Projek minggu hadapan... apakah? Tungguuuuuu

Wednesday, March 16, 2016

Deco: Bilik Tidur 'Dark Blue' ke 'Balai Polis Blue'




Sumber : Google


Aku kalau tak kuat berangan bukan aku namanya.. angan-angan terbaru adalah nak make over bilik tidur ku.. skrg ni mmg tadek decor apa-apa pon dalam bilik.. simple je.. dinding putih, perabot kaler coklat.. lampu tido pon tadek.. pakai lampu kalimantang saja.. hehehe..

2 minggu lepas, dapat la mood sikit nak mengecat, jadi aku pon gigih la ke kedai cat mencari cat berwarna biru gelap mcm dlm gambor kat atas ni .. siap aku pakai baju dark blue mcm ni utk buat rujukan kat colour card nanti... (poyo!)

Sekali sampai kat kedai, aku pon mula la pilih-memilih... Biasanya aku suka cat Jotun, kali ni nak try
cat Dulux.. untuk seliter beza harga dlm RM2 gitu la kot dengan Jotun..


Ni kaler yang aku pilih, SubZero Blue.. aku pilih lighter sikit drpd kaler yang aku nak asalnya.. (tetiba menjadi cuak takut terlalu gelap sangat pulak..). Aku beli 1 liter dulu, cukup utk satu dinding kot.. RM25++.. kachinggg!

Balik rumah aku start mengecat.. En Suami takde sb dia balik kg.. jadi konon2 gigih nak mengecat sendiri... sampai la sakit pinggang segala.. Namun.... lepas dh buat 2 layer.. baru perasan.. BUKAN BIRU NI YANG AKU NAKKKK!!! ARGGGGG!! Tension nya aku!!!

Korang tahu biru apa??? Biru balai poliss... tahu biru balai polisss?? Tengok ni...

Ni balai polis....



Ni pulak biru dinding aku... sama kan.. sedih sangatttttt!


Punah harapan nak deco-deco biru-kuning... 

Sumber : Google

Kaler dah lari.. mood pon dah kelaut.. kena tunggu mood datang balik baru boleh sambung deco.. setakat sekarang masih dalam kesedihan...

Huhu

Thursday, March 10, 2016

Deco : Putih Kuning Quatrefoil






Amboiiii lama dah dok teringin.. baru sekarang mendapat.. last weekend ajak En. Suami ke Spotlight Ampang Point... hajat dihati nak cari kain untuk buat curtain baru untuk bilik tidur utama.. Almaklumlah daku gigih mengecat sampai sakit -sakit pinggang segala.. Warna tema bilik tidur 'Dark Blue'... mmg terbayang-bayang nak pasang curtain kuning bercorak Quatrefoil idaman hati ni...

Tapi hati tak nak terburu-buru.. gi Spotlight beli saja 1/4 meter dulu balik test tgk sesuai tak dengan cat biru tu... alih-alih En. Suami tak setuju.. katanya biru kuning macam bendera negeri Perlis (tahu la kampung halaman tetap dihati..tapi takyah over smp bilik pon biru kuning...katernye)... Makanya aku redha.. sb dark blue tu pon x brapa dark seperti yg aku nak... mcm warna biru balai polis pon hado.. aku nak dark blue yg kehitaman sket...

Kain 1/4 meter ni tanak bazir, aku minta tolong akak kat opis tolong jahit tepi..aku nak buat runner utk meja opis... Kain ni semeter RM79..tapi Spotlight tgh ade sale, jadi semeter RM49.90.. suku meter RM12...

 

 Amboi berseri-seri rasa dengan warna kuning ni kan.. cerah mata nak buat kerja.. heheh



Kebetulan jugak 2-3 minggu sebelum tu aku ke Kaison, jumpa table runner Zig-zag kuning ni.. RM17 sajo.. sesuai sangat utk tukar runner lama yang dh 5 thn tak berganti... hehehe berseri-seri aku rasa.. ceria baq hang..


Ha.. korang nampak tak peti harta karun tu... tu la benda yg selalu menarik perhatian kalau org datang bilik opis ku.. mesti diorang tanya.. kotak ape tu?..  hahah kotak tu aku isi stationary.. kotak ni En Suami bagi hadiah birthday 3 tahun lepas.. beli kat Romantika, Wangsa Walk Mall.. RM69 kot kalau tak silap.. jom kita ngendap sket ade apa dlm tu..


Nampak tak..tak perlu susun.. campak2 je... Dlm kotak tu aku letak divider.. supaya yg pensel2 tu tak sepah masuk bahagian lain.. selalunya yg nak sepah pensel2 tu la... hahah... (korang jangan tanya kenapa aku banyak benor stapler.. smp 4 ko.. hahahha sah sah yg org punya aku pinjam pastu buat harta....

Ok tu je....