Skip to main content

Posts

Featured

Deco: Dining Area

Ok cerita dining area pula... Ni la dining area a.k.a meja makan kami... kuang kuang kuang..


Kerusi Eames tu aku beli kat Lazada, pertama kali cuba beli kat Lazada... order hari ni esok tengahari dah sampai.. Harga kerusi ni tak mahal, RM99 je sebijik.. Kualiti sesuai la dengan harga.

Meja ni pula aku beli As Is kat IKEA, murah giler RM280, tapi bila campur kos penghantaran + dismantle (sebab lori IKEA hantar kena buka balik meja ni)+ assemble balik cecah la juga RM400. Sekarang IKEA caj penghantaran RM80 (Lembah Kelang), dismantle 10% harga, assemble 10% harga.. huhuh..gigil juga la nak bayar, tapi memandangkan meja ni xleh bawa balik sendiri sebab bulat, maka ku redho..

Dinding pada meja makan tu masih kosong, aku plan nak letak khat..tapi tak sure lagi masih pikir-pikir... macam takde idea lain pula asal dinding ja khat, asal khat je dinding.. patut cari idea lain la kot..  Tapi blom dapat idea.. kat bawah tu idea-idea gantungan khat utk aku pikir-pikirkan..

Korang ade idea yg le…

Latest Posts

Deco: Reading Area

Deco: Ruang Tamu Baru

Deco: Rumah Baru, Konsep Baru

Pindah : Packing dan Let Go Perabot Lama

Kebun Project : Man Zara'a Hasada